Urbike

Urbike transformeert stedelijke mobiliteit, met als doel de overgang naar duurzame en stedelijke steden te versnellen. Van fietsen tot aanhangwagens en containers: Urbike biedt een nieuw alternatief voor de levering van goederen.

Ondersteund door een coöperatief bedrijfsmodel laat Urbike zien dat het mogelijk is logistieke innovatie te combineren met operationele efficiency en de garantie van respectvolle arbeidsomstandigheden die zin, plezier en trots genereren voor iedereen.

Urbike heeft het Financité & FairFin label gekregen. Het certificeert dat het in urbike geïnvesteerde kapitaal activiteiten financiert die sociale en/of milieuvoordelen opleveren op basis van maatschappelijke criteria!

Urbike bracht 169.100€ op, wat bijna 113% is van het aanvankelijk gestelde doel. Het werd in 2018 gefinancierd door Citizenfund, maar ook door Brusoc via zijn instrument Citiz Us, en ondersteund door Innoviris.brussels.

In 2022 werd Urbike opnieuw gefinancierd door Citizenfund voor een bedrag van 15.000€ en won het de start-up prijs op de Brussels HUB awards.

Activiteitensector

Project type

Financieringsinstrumenten

Acteurs

Andere success stories