Marie Poppies

Marie had een vraag in haar hoofd: groeien er het hele jaar door bloemen in België? Ze worden immers in alle seizoenen geconsumeerd: Kerstmis, Valentijnsdag, Moederdag, enz. Samen met Valentine, onderzoekt het paar de manier waarop ze gekweekt worden. Pas op, het zal prikken…

Vandaag worden de meeste bloemen die in België worden verkocht, geproduceerd met tot tweemaal de hoeveelheid pesticiden die voor de voedingsindustrie is toegestaan. Waar komen ze vandaan? Nederland, waar de bloemen in verwarmde kassen worden geteeld, of Kenia of Colombia, van waaruit ze per koelvliegtuig worden vervoerd. Een boeket van 10 geïmporteerde rozen, bijvoorbeeld, is het koolstofequivalent van een vlucht van Parijs naar Londen!

Het duo besloot daarom Marie Poppies op te richten om een echt gat in de markt te vullen! Door een geconsolideerd aanbod van duurzame bloemen van 13 Belgische producenten aan te bieden, biedt Marie Poppies een revolutionaire en unieke oplossing op de markt. Als toonaangevende speler in de distributie van Belgische, seizoensgebonden en ecologisch verantwoorde bloemen, heeft de start-up de ambitie om duurzame bloemen voor iedereen toegankelijk te maken 🌹🌸 🌺 🌷.

Marie Poppies heeft deelgenomen aan één van Solifin’s 2021 matchmaking sessies en heeft onlangs fondsen geworven bij Lita en Oya seed, 2 leden van Solifin.

Activiteitensector

Project type

Financieringsinstrumenten

Acteurs

Andere success stories