LinkedFarm

Het verhaal van Linked.Farm begon in 2015 toen Laurence besloot om zichzelf te lanceren in korte circuits. Haar doel? De landbouwpraktijken deugdzamer en veerkrachtiger maken door het economische model te veranderen.

Zij reist rond in haar regio Vlaams-Brabant op zoek naar goede landbouwproducten die zij dan bij haar thuis aflevert. De behoefte aan een efficiënt digitaal platform werd al snel duidelijk. Zo ontmoette ze Stijn, een ontwikkelaar. Zij besloten het digitale platform (dat in SaaS werkt) onder te brengen in een coöperatieve structuur om ervoor te zorgen dat het eigendom in handen blijft van de actoren van het korte circuit.

Enkele jaren later sloot Frederik zich aan bij de coöperatie om de groeiende activiteit van nieuwe hubs met Linked.Farm te ondersteunen, die nu meer dan 1000 deelnemende producenten telt.

Voorheen werd Linked.farm gefinancierd uit eigen middelen en subsidies, maar het waren de matchmaking-sessies bij Solifin die Linked.farm het vertrouwen gaven om de stap te zetten naar externe financiering. “We werden bij de hand genomen en in contact gebracht met impact-investeerders die denken zoals wij, die de wereld willen veranderen,” zegt Laurence. Omtrent de investeerders, bracht LinkedFarm Citizenfund en Funds For Good aan boord, en ze hopen binnenkort een overeenkomst te sluiten met Change. Trividend volgt hen ook op de voet en het is niet uitgesloten dat zij zich later bij aansluiten.

Activiteitensector

Project type

Financieringsinstrumenten

Acteurs

Andere success stories