La Ressource

De coöperatie La Ressource is geboren in mei 2020. De oprichters, Nasta, Alex en Candice, alle drie met een zeer verschillende achtergrond, deelden dezelfde intentie: bijdragen aan de ontwikkeling van een gezonde, lokale en afvalvrije levensstijl. Aan de oorsprong van het project vinden we de non-profitorganisatie Alma Sana, opgericht door Candice en Nasta, actief in de ecologische transitie sinds 2016. De ontmoeting met Alex in 2018, is wat het doel van de vzw waarmaakte: de oprichting van een duurzame en gemeenschappelijke drogisterij.

The Resource is daarom een duurzame en gezamenlijke drogisterij waar je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je overgang naar een duurzame levensstijl. U vindt er alles wat u nodig hebt om uzelf en uw huis op een natuurlijke en afvalvrije manier te verzorgen: natuurlijke en lokale ingrediënten in bulk om uw eigen producten te maken; cosmetica en schoonmaakproducten in bulk, vast en vloeibaar, en ook stijlvolle accessoires.

U vindt er ook een laboratorium om uw eigen producten te maken, workshops om te leren en te delen, ingrediënten en afgewerkte producten. Zij worden alle in bulk en zonder verpakking geleverd.

The Resource nam deel aan onze matchmaking sessie die plaatsvond op 15 maart 2020 en 400.000 euro ophaalde dankzij Lita.co, Brusoc & Funds for Good.

Activiteitensector

Project type

Financieringsinstrumenten

Acteurs

Andere success stories