La fourmilière

Een café, een afvalvrije coworking space, een ontmoetingsplaats, maar bovenal een coöperatie. La Fourmilière wil Brussel dynamischer maken, maar niet op om het even welke manier.

In een gezellige sfeer, gericht op zero waste, met lokale acteurs en kwaliteitsproducten ontwikkelen we cultuur en ontmoetingen in het centrum van onze Brusselse gemeente. Een culturele springplank die Anderlecht in beweging zal brengen!

La Fourmilière ligt tussen het Erasmushuis, het cultureel centrum Escale du Nord en het Begijnhof, met uitzicht op de collegiale kerk Saints-Pierre-et-Guidon, en is bereikbaar met het openbaar vervoer en met de fiets (op 15 minuten van het centrum van Brussel).

La Fourmilière haalde in 2018 €16.350 op via Growfunding. Het was de eerste campagne waarmee meer dan 200% van het verwachte bedrag werd bereikt. Ze hebben alsook een lening gehad van Brusoc. Dit project is gevestigd in Anderlecht en heeft tot doel ondernemerschap en creativiteit in deze gemeente aan te moedigen. Zij hebben ook gekozen voor een nul-afval benadering en gebruiken hun ruimte om evenementen rond dit thema te organiseren.

Activiteitensector

Project type

Financieringsinstrumenten

Acteurs

Andere success stories