Kameo Bikes

Alternatieve mobiliteit staat in de kijker.

KAMEO Bikes, een specialist in fietsleasing voor bedrijven, wil hiervan profiteren om zijn ontwikkeling te versnellen. De vraag naar fietsen, vooral elektrische, is echter zeer groot en KAMEO Bikes moet snel reageren op zijn B2B-klanten. De bevoorrading, het beheer en de financiering van hun voorraad fietsen zijn sleutelelementen in het succes van deze jonge Luikse KMO.

Om haar financieringsbronnen te versterken en aan te vullen, heeft KAMEO Bikes zich tot het erkende crowdlending-platform Ecco Nova gewend om 250.000 euro bij het publiek op te halen. “De campagne met Ecco Nova heeft onze verwachtingen overtroffen. Bij de lancering van de campagne explodeerde het bezoek aan onze website en konden wij de financieringsbehoefte in minder dan 21 uur vervullen. Dankzij dit succes beschikt KAMEO Bikes over de nodige financiële middelen voor de levering van fietsen in heel 2021. Nu de financiële nood is opgelost, kan KAMEO Bikes zich volledig wijden aan de commerciële inspanning en van 2021 een groot succes maken”, aldus Antoine Lust, medeoprichter van KAMEO Bikes.

Dit enthousiasme wordt gedeeld door Ecco Nova, dat net als KAMEO Bikes in Luik is gevestigd. “Verleid door hun project, hebben we in februari 2021contact opgenomen met KAMEO Bikes. Nog geen twee maanden later werd ons enthousiasme bevestigd door onze risicoanalyse en financierden bijna 100 Ecco-investeerders deze eerste referentie in de financiering van een duurzame KMO!

Hier heb je een video die wat meer vertelt over Kameo.

Activiteitensector

Project type

Financieringsinstrumenten

Acteurs

Andere success stories