JANINE

Janine is een bakkerij die brouwt en een brouwerij die bakt 🍺🍞, vernieuwend is het niet?

Zo is onze lieve Janine zowel in de oven als in de molen: overdag breekt zij de korst en ’s nachts laat zij haar schuim zinken, altijd in een verenigende geest. Ze doet het uit liefde voor haar familie, de vrouwen en mannen die ze liefheeft, die haar inspireren, aan wie ze het eenvoudige plezier wil schenken van een goed biertje, en van een zacht brood dat goed doet aan het hart ❤️ en ook aan de Aarde 🌍!

Bertrand, Maxime, Carole en Morane hebben samen deze circulaire brouwerij & bakkerij in Brussel ♻️🇧🇪 opgericht. Fervente liefhebbers van brood & bier van goede kwaliteit, wilden ze hun positieve vibes rond deze 2 paradepaardjes communiceren via een circulaire aanpak en benaderingen die symbiotisch, open en creatief zijn.

Janine won een projectoproep via OpenSoon en de 2020 Public Award van Greenlab, de duurzame incubator van Hub.Brussels. Dit versnelde haar fondsenwerving. Via Solifin heeft Janine fondsen geworven bij Triodos bank, Brusoc en Funds for Good.

Janine’s bakkerij is te vinden op het volgende adres: Chaussée d’Alsemberg 258260, 1190 Vorst, dinsdag tot zaterdag van 7.30 tot 19.00 u, zondag en maandag gesloten https://janine.brussels/

Janine richtte samen met 3 andere brouwers de eerste coöperatie van microbrouwerijen op, “la cohop “. U kunt de brouwerij Janine vinden op het volgende adres Waverstraat, 950 1040 Etterbeek https://cohop.be/

Activiteitensector

Project type

Financieringsinstrumenten

Acteurs

Andere success stories