Happy Hours Market

Happy Hours Market geeft het onverkochte voedsel uit supermarkten een nieuwe bestemming door het beschikbaar te stellen aan huishoudens. Vanaf 19.30 uur worden deze voedingsmiddelen tegen de helft van hun originele prijs te koop aangeboden via een webplatform. Consumenten hebben dan tot 22 uur de tijd om hun bestelling op te halen. Daarnaast voorziet Happy Hours Market lokale liefdadigheidsinstellingen van verse, onverkochte goederen.

Hun impact op het milieu: minder voedselverspilling! Hun sociale impact: gemiddeld wordt 50% van de door het bedrijf ingezamelde producten voor de helft van de prijs verkocht aan huishoudens, de andere helft wordt aangeboden aan liefdadigheidsinstellingen.

Happy Hours Market nam deel aan onze eerste matchmaking sessie @Citizenfund op 18 september 2019 en haalde onlangs 143 250 EUR aan eigen vermogen op via 2 leden van Solifin. In 2020 zullen ze proberen dit bedrag aan te vullen met een lening van 100 000 EUR van Triodos Bank en/of Finance.Brussels en/of Credal.

Activiteitensector

Project type

Financieringsinstrumenten

Acteurs

Andere success stories