Cyclobility

Cyclobility is een fietsverhuurbedrijf dat in 2016 is opgericht. Hun innovatieve businessmodel, het verhuren van (elektrische) fietsen aan bedrijven, heeft sindsdien een groot succes gekend dankzij de positieve maatschappelijke impact en het acute zakelijke gevoel van de directeur, Andries Aumann. Een van hun sterke punten is het “all-in” aanbod dat ze voorstellen : de informatiesessies, de herstellingen en de evenementen vinden allemaal plaats op de site van het bedrijf van de klant : “We streven ernaar om de extra werklast te minimaliseren en de betrokken afdelingen van A tot Z te begeleiden bij de invoering van de fietsverhuur”, zoals hun directeur het stelt.

Ze kregen voor het eerst financiering van Trividend, dat in 2019 aandeelhouder werd, voordat Change zich in juni 2020 bij hen aansloot. Raad eens wie de bank was die hen voor het eerst steunde? Triodos Bank, die hen leningen gaf, afhankelijk van de hoeveelheid deals die Cyclobility voor hun diensten kon maken. Het was in feite Triodos Bank die Cyclobility adviseerde om contact op te nemen met Trividend. In totaal ontvingen zij 1,35M€ aan fondsen, meestal in aandelen, van onze drie leden en van PMV en SIFO – beide publieke entiteiten.

In 2022 stapten Quadia & Degroof-Petercam, via het Regenero-fonds, in het avontuur door 1 miljoen euro te investeren.

Dit verhaal is een nieuw verhaal van samenwerking tussen onze leden, dat leidt tot de ontwikkeling van een veelbelovende start-up met een positieve maatschappelijke impact!

Activiteitensector

Project type

Financieringsinstrumenten

Acteurs

Andere success stories