We Are Digital haalt 1,5 miljoen pond binnen om de digitale en financiële kloof te overbruggen

18/04/2019

Londen, Verenigd Koninkrijk - We Are Digital, een toonaangevende aanbieder van trainingen op het gebied van digitale en financiële inclusie, kondigt aan dat het een financiering van 1,5 miljoen pond heeft binnengehaald. Deze investering zal worden gebruikt om belangrijk personeel aan te werven en de technologie te verbeteren, zodat de onderneming haar activiteiten en impact kan vergroten. We Are Digital werkt aan de bestrijding van sociale uitsluiting door de technologische vaardigheden van kwetsbare mensen te verbeteren en hun de digitale en financiële opleiding te geven die zij nodig hebben om hun dagelijks leven in een steeds digitalere wereld te verbeteren.

Meer dan 12,6 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk [1] beschikken niet over essentiële digitale vaardigheden, en het grootste deel van hen zijn de armsten en meest kwetsbaren in onze samenleving. Bovendien blijkt ongeveer 40% van de volwassenen in het Verenigd Koninkrijk financieel onbeheersbaar te zijn en “op het randje van de financiële afgrond te leven”, en hebben 11,5 miljoen volwassenen in het Verenigd Koninkrijk minder dan 100 pond spaargeld [2].

We Are Digital helpt deze kloof te overbruggen door middel van digitale en financiële opleidingen als dienst aan woningbouwverenigingen, comités, bedrijven en de centrale overheid. Via een netwerk van docenten en dienstverlenende partners dat zich over het gehele Verenigd Koninkrijk uitstrekt en dat centraal wordt aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Midlands, kan het bedrijf persoonlijke opleidingen van hoge kwaliteit aanbieden, zowel thuis als op plaatsen in de gemeenschap. Het heeft al aan meer dan 100 klanten steun verleend op het gebied van gemeenschapsinvesteringen, waaronder de uitvoering van nationale en regionale programma’s via zijn “managing agent”-model.

De dienst van We Are Digital komt op een moment dat overheden, banken en de hele sociale huisvestingssector (2.000 aanbieders - 4,6 miljoen huishoudens) overstappen op het digitaliseren van papieren processen en documenten naar het internet, waardoor klanten geld kunnen besparen en het leven van de bewoners kunnen verbeteren.

Met de hulp van enkele van Europa’s bekendste investeerders in sociale impact, werd de ronde van We Are Digital met 50% overtekend, geleid door VC’s Si2 Fund, Triplepoint en Ascension Ventures. Daarnaast zitten ook Wayra UK en Clearly So, Europa’s toonaangevende impact investment bank (via haar uitgebreide netwerk van vermogende particuliere en institutionele investeerders) in de cyclus. De eerste investeerders zijn ook in deze ronde teruggetrokken.

**Matthew Adam, oprichter en Managing Director van We Are Digital, zei: “Na veel werk ben ik zeer verheugd om onze ronde af te ronden. Wij blijven groeien met 100% per jaar en halen steeds meer belangrijke contracten binnen waarbij wij onze innovaties toepassen om gemeenschapsinvesteringen in het hele VK te ondersteunen. Als sociale onderneming ben ik er trots op dat ik nu enkele van de beste social impact investeerders in de sector aan boord heb om ons te helpen de komende zes jaar te blijven groeien. Ik wil ook graag onze eerste investeerders en Midven bedanken, zonder wie we niet zouden zijn waar we nu zijn. »

**Fondsbeheerder SI2, Pieter Oostlander, vermeldde : **We Are Digital past perfect in de portefeuille van het SI2-fonds omdat het een zeer innovatief bedrijfsmodel gebruikt om een dringend maatschappelijk probleem aan te pakken. We zijn verheugd om We Are Digital te helpen groeien in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten, en zo de impact te vergroten. »

**Julia Pickstone, fondsmanager van Triple Point Financial, zei: “We zijn verheugd om samen te werken met We are Digital. Wij geloven dat het bedrijf een belangrijke bijdrage kan leveren aan het overbruggen van de digitale kloof. »

*Emma Steele, investeringsmanager van Ascension Ventures (Fair By Design): “Sinds hun overstap naar de Wayra UK Fair By Design accelerator zijn we onder de indruk van We Are Digital’s aanpak van digitale en financiële inclusie. Wij zijn verheugd dat wij hun groeiplannen kunnen ondersteunen door een van de belangrijkste onderliggende oorzaken van armoede in het VK aan te pakken. »

Matias Wibowo, Directeur Investeringen bij ClearlySo: “Deze transactie toont de centrale rol aan van impact investing bij het realiseren van het ideaal van de Big Society. We Are Digital (WAD) levert diensten die het publiek hard nodig heeft, beter en betaalbaarder. WAD brengt de belangen op één lijn en verbetert de resultaten voor meerdere belanghebbenden, waaronder investeerders. Daarom waren onze investeerders blij deze transactie te steunen. »

**Gary Stewart, directeur van Wayra UK en Telefónica Open Future in het Verenigd Koninkrijk, zei: “Van de lancering van het eerste sociale acceleratorprogramma in het Verenigd Koninkrijk tot investeringen in baanbrekende bedrijven zoals We Are Digital, Wayra UK heeft een trotse geschiedenis in het ontwikkelen van innovatieve bedrijven die een positieve maatschappelijke impact hebben. De investering die Matthew en het team hebben veiliggesteld, toont aan hoeveel waarde wordt gehecht aan sociale ondernemingen in het hele land en is een bewijs van de inspanningen die zij tot nu toe hebben geleverd. Ik kijk ernaar uit om te zien wat ze in de toekomst bereiken. »

1] Commissie Wetenschap en Technologie van het Lagerhuis](https://solifin.be/we-are-digital-secure-1-5-million-to-bridge-the-digital-and-financial-divides/#_ftnref1)

[2] 2018 Adult Financial Capability Study](https://solifin.be/we-are-digital-secure-1-5-million-to-bridge-the-digital-and-financial-divides/#_ftnref2)