Interview met Fred, partner bij WEDOGOOD

26/04/2022

WEDOGOOD is in januari 2022 als nieuw lid toegetreden tot het netwerk van Solifin en we zijn erg blij hen aan boord te mogen verwelkomen. Frédéric Joseph, Partner, was zo vriendelijk om enkele vragen te beantwoorden voor een interview.

Wie bent u en wat is uw rol in het bedrijf?

Mijn naam is Fred. Ik heb de laatste 15 jaar als algemeen directeur voor verschillende bedrijven gewerkt, in het VK, de VS en Frankrijk. Ik ben een business angel en partner bij WEDOGOOD, waar mijn rol gericht is op internationale business development, zowel wat betreft het zoeken naar de beste projecten als het vinden van relevante investeerders.

Wat was je motivatie om bij WEDOGOOD aan de slag te gaan/het bedrijf op te richten en wat maakt het uniek?

WEDOGOOD is ontworpen om financiering te democratiseren en om de meest interessante, innovatieve en succesvolle projecten op het gebied van GOOD te financieren. Ons financieringsmodel op basis van Revenue Based Finance (aandeel van de inkomsten, geen eigen vermogen, geen verwatering) is uniek. Het doel is om de financiering te helpen veranderen en om projecten te helpen bouwen die de wereld een betere plek zullen maken.

Hoe slaagt uw organisatie in haar missie tot nu toe?

Tot nu toe hebben we meer dan €8m opgehaald en meer dan 160 projecten gefinancierd met een positieve impact op economisch, milieu- en sociaal gebied.

Wat zijn uw belangrijkste uitdagingen voor de komende jaren?

We willen meer bekendheid geven aan ons zeer unieke Revenue Based Finance-model en nieuwe financieringsproducten ontwikkelen op de Europese markt.

Waarom was het voor u belangrijk om u aan te sluiten bij Solifin en wat zijn uw verwachtingen?

De toetreding tot SOLIFIN is voor ons een mijlpaal om onze bekendheid in België te vergroten en te beginnen met de ontwikkeling van ons unieke Revenue Based Finance-financieringsmodel in deze zeer dynamische markt. Onze verwachting is om een dozijn goede projecten per jaar te financieren in België op het gebied van ethische economie, milieu en positieve sociale impact.