Interview met Bruno, Inpulse Investment Manager

11/11/2021

Inpulse is in november 2021 als nieuw lid toegetreden tot het netwerk van Solifin en we zijn erg blij hen aan boord te mogen verwelkomen. Bruno Dunkel, Managing Director van Inpulse Investment Manager, was zo vriendelijk om enkele vragen te beantwoorden voor een interview.

Wie bent u en wat is uw rol in het bedrijf ?

Ik heb mijn hele carrière beziggehouden met de financiering van de sector sociaal ondernemerschap (coöperaties, microfinanciering, sociale ondernemingen). Ik ben er diep van overtuigd dat inclusieve financiering zeer waardevolle oplossingen biedt voor de broodnodige sociale veranderingen in onze samenleving. Als algemeen directeur van Inpulse streef ik ernaar het beste uit het team te halen, om zo een grote kwalitatieve impact te hebben op al onze stakeholders, en in het bijzonder de sociale en micro-ondernemers.

Wat was je motivatie om bij Inpulse te komen en wat maakt het uniek ?

Inpulse’s missie is om positieve veranderingen te brengen in het leven van micro- en sociale ondernemers. Dit is een unieke missie voor een uniek bedrijf. Als impact fund manager wil Inpulse meer financiering in de sector brengen, waarbij ESG-doelstellingen worden gekoppeld aan een redelijk financieel rendement voor de investeerders. Om deel uit te maken van deze onderneming drijf ik mezelf elke dag om het beste te leveren wat ik kan met de steun van mijn getalenteerde collega’s.

Hoe slaagt uw organisatie in haar missie tot nu toe ?

Dankzij onze 3 fondsen, CoopEst, CoopMed en Helenos, werken we samen met meer dan 40 financiële instellingen in 15 landen in de EU en haar buurlanden, en steunen we onrechtstreeks meer dan 120.000 sociale en micro-ondernemers om hun bedrijf te ontwikkelen. We zijn erg trots op dit resultaat en op onze methodologie voor het beoordelen van hun impact. Deze combinatie van actie op het terrein en impactmeting maakt van ons een unieke speler in de impact investing sector in België.

Wat zijn uw belangrijkste uitdagingen voor de komende jaren ?

Impact is een mooi woord dat soms misbruikt wordt - impact-washing is een realiteit. Onze uitdaging is dus om ons beter te onderscheiden, om onze huidige en toekomstige stakeholders te overtuigen van onze echte impact. Dit is onze motivatie en grootste uitdaging bij het structureren van nieuwe fondsen (2 nieuwe impactfondsen zijn momenteel in ontwikkeling).

Waarom was het voor u belangrijk om bij Solifin aan de slag te gaan en wat zijn uw verwachtingen ?

Als een multi-country actor, is Inpulse gevestigd in België, maar was niet erg zichtbaar in België. Solifin is voor ons belangrijk om ons netwerk in heel België uit te breiden en nieuwe verbanden aan te gaan met andere Solifin-leden.

Impactresultaten en SDG's inpuls